Leva livet!

”Leva Livet”? Vad är det kanske du undrar? Leva Livet är ett projekt som drivs av föreningen Grunden i Göteborg – Vi vill att alla ska ha ett bra liv. Vad ett bra liv för dig är bestämmer du själv. Vi vänder oss specielllt till dig som bor i en Bostad med Särskild Service (BmSS). Det kan vara gruppbostad, servicebostad eller en satellitbostad. När man bor i BmSS finns det regler som man förväntas följa. Ibland kan dom vara svåra att förstå. Ibland kan reglerna strida mot LSS,.det vill säga den lag som reglerar stöd och service till vissa med funktionsvariation. Reglerna kan handla om många olika saker. Man kanske inte får ha husdjur, ha sin käresta på besök eller något så enkelt som att tända ett stearinljus i sitt egna hem.
Göteborgs kommun bjöd in oss i föreningen Grunden till ett möte för att få höra vår åsikt om olika BmSS-bostäder.
    Det fanns mycket att diskutera och kommentera. I en gruppbostad fanns det till exempel spisar men de var inte inkopplade, så de som bodde där kunde inte laga mat.
Varför var det så? 
Vi började fundera på ett projekt för att belysa problem och brister på olika Bostäder med Särksild Service.Kommunen beslutade också att granska gruppbostäderna, bland annat för att se hur det står till med delaktigheten i praktiken. Vi ville hjälpa till.Så vi startade Leva Livet-projektet och nu är vi
på gång, med stor hjälp av Allmänna Arvsfonden.

Och nu vi vill ha med dig – så vi alla kan Leva Livet!
Vår tidning

Läs mer om projektet!

Vi har gjort en tidning om Leva Livet-projektet. Om du kommer in till Grand Bazar på Andra Långgatan 46 så kan du få en tidning gratis.

Du kan också klicka här för att ladda ner den direkt (9,1 mb).