Leva Livet blogg

<< Läs fler blogg-inlägg

En tallrik med guldkant & stödvägg

September 21, 2021

Mia är keramiker på Västergården i Göteborg. Västergården är ett familjeföretag som hon har tillsammans med sin dotter och två söner.
En dag kom en kvinna in i keramikverkstaden. Kvinnan berättade att hennes make förlorat sin syn. Nu ville kvinnan unna sig och sin man vackert porslin som också kunde se till att ens mat inte trillar ut på bordet – oavsett om man har sin syn kvar eller ej.

Jag, Jimmy, tog med mig den här historien när jag började jobba i det här Leva Livet-projektet. Den låg i bakhuvudet under några veckor. En dag i maj, när den första makrillen anlände till fiskaffären, blev vi i Leva Livet sugna på att laga lite makrill ihop. Vi samlades kring bordet och njöt av smörstekt makrill, färsk potatis och stuvad spenat.

Alla har olika sätt

En olycklig ärtmåltid.

I vårt gäng har vi alla olika sätt att äta på. Men om man har en arm som fungerar sämre än den andra kan det bli så att maten inte håller sig kvar på en flat tallrik. Plastväggar runt tallriken är inget vi tycker om och att äta efter vissa regler på ett kultiverat sätt är inte heller något vi tycker är livsviktigt.

Men en livsviktig grej är att känna sig inkluderad vid bordet där man äter sin måltid med sina vänner.
Att skilja på porslin och person går bort!

Några veckor senare samlades vi igen kring middagsbordet. En kollega skulle dagen till ära avnjuta en maträtt som bland annat innehöll gröna ärter. Återigen, flat tallrik och ärter över hela bordet. Nu föll polletten på plats! Ärtjakten fick oss att besöka Mia i fiskhamnen, med bildbevis på de förrymda ärterna. Nu skulle idén bli verklighet. Mia var helt på med hur våra tankar gick och satte direkt igång att dreja.

Kreativiteten flödade och en tallrik med stödvägg och guldkant föddes!

- Jimmy Wigh, projektledare Leva Livet

Vi vill lära känna dig!

Följ oss

Facebook
Instagram
levalivet@grunden.se

Besök oss

Grand Bazar
Andra Långgatan 46,
Göteborg

073-58 377 27

Kontaktformulär

Tack för ditt meddelande!
Vi hör av oss snart!
Oops! Något gick fel med formuläret. Testa igen.